воскресенье, 17 июля 2011 г.

Свято Перуна-Громовержця


Упродовж Перунова тижня 18-24 липня 2011року у Руському клубі «Культ РА» запроваджується спеціальна пропозиція від шеф-кухаря: ритуальна страва з вепра.

20 липня – Свято Перуна-Громовержця – Бога прі (боротьби), що є основою життя у Всесвіті, покровителя чоловіків, воїнів. Культ Перуна дуже давній. Перун був головним божеством Київської держави у часи її найбільшого розквіту, символом державного єднання, сили та справедливості. Кумир Перуна стояв на одному із київських пагорбів, був він дерев'яний, мав залізні ноги, срібну голову та золоті вуса. Густинський літопис згадує, що в руках він тримав коштовний камінь: рубін або карбункул. Князі та Військо присягалося і божилось Перуном.

20 липня 2011 року о 18.00 відбудеться вшанування Перуна біля його Кумира на Києвій горі видобуванням Живого Вогню, Славленням рідних Богів-предків. Також пройдуть показові виступи українських бойових мистецтв та обрядові двобої.

Після священнодійства запрошуємо Вас до Руського клубу «Куль РА», що на вул. Володимирській, 4 , відсвяткувати цей знаковий день дичиною та медом питним.

"Богові Перуну-громовержцю, Богові прі й боріння, скажемо, Живих Явищ Кола не переставати крутити в Яві" (Велесова Книга, 11-А)

21 липня для друзів-однодумців у Руському клубі «Куль РА» відбудеться акустичний концерт культового язичницького рок-гурту «Тінь Сонця».

20-24 липня проходитиме таборування вишкіл Війська Перунового, де проходитимуть козацькі ігри та забави, фізичний вишкіл, майстер класи та духовні практики.


Комментариев нет:

Отправить комментарий